AMERIčAN MáLEM UHOřEL V AUTě. VYTáHLI HO STATEčNí řIDIčI, PODíVEJTE SE NA DRAMATICKé ZáBěRY

Video z palubní kamery zachytilo dramatické chvíle, kdy řidiči z několika kolemjedoucích aut zachraňovali muže uvězněného ve voze, který pohltily plameny. Amatérským záchranářům se podařilo řidiče vytáhnout včas. Muž utrpěl jen lehká zranění. Nehoda se stala na dálnici u města Saint Paul ve státě Minnesota v USA.

„Byly to nejšílenější chvíle mého života,“ popsal pro CBS News Kadir Tolla, který kolem projížděl a pomáhal muže vysvobodit. „To nejhorší, co se mi mohlo stát, bylo, že jsem se mohl trochu popálit nebo zranit, ale ten člověk mohl skutečně přijít o život,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Ženu na Slovensku přejelo auto hned dvakrát. Skončila v nemocnici s vážným zraněním

Vůz začal hořet poté, co řidič sjel ze silnice a narazil do sloupu. Záchranu výrazně komplikovala svodidla, která nedovolovala otevřít přední dveře. Muže se podařilo dostat z auta až poté, co se na místě objevil Dave Klepaida z Odboru dopravy státu Minnesota (MnDOT) s nástrojem přímo určeným k rozbíjení automobilových oken. Poté už nebyl problém uvězněného muže z vozu vytáhnout, na čemž se podílelo hned několik statečných řidičů.

„Všichni se k tomu postavili čelem a prostě pomohli. Nebyl to trénink, naštěstí jsme se všichni sešli ve správný čas na správném místě,“ řekl Klepaida. Podle něj byla dramatická situace na dálnici dobrou ukázkou lidskosti.

Zachráněný řidič utrpěl podle svých slov jen lehká zranění. „Bylo to neuvěřitelně hrdinské. Fred Rogers (americký moderátor, pozn. red.) říkával, že kdykoli někdo vidí něco děsivého, hledá pomocníky. Vždy najdete lidi, kteří vám jsou ochotní pomoci,“ napsal.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT:Tragédie v USA: Žena vjela do budovy, kde se konala narozeninová oslava. Dvě děti zemřely

2024-04-24T09:19:39Z dg43tfdfdgfd