KUPTE SI HODINKY MICHAELA SCHUMACHERA. JEHO RODINA POSíLá VZáCNé KOUSKY DO AUKCE, SAMOZřEJMě ZA OBří SUMY

Pokud chcete vlastnit hodinky, které dělaly radost sedminásobnému mistrovi světa ve Formuli 1 Michaelu Schumacherovi (55), máte nyní unikátní možnost je získat. Jeho rodina vyhodnotila, že už legendární jezdec tyto nádherné kousky nebude potřebovat.

Až do prosince 2013 se Michael Schumacher obklopoval luxusem a užíval si života. Osudný pád na lyžích, ke kterému došlo 29. prosince, mu zcela změnil život. Po vážném úrazu hlavy je slavný závodník odkázaný na pomoc lékařů a rodiny. Jen nejbližší příbuzenstvo ví, jak na tom Schumacher po mentální stránce nyní je.

Čtěte také: Česko se skládá na rodinu navigátorky rallye Krejčíkové. Příbuzní nemají peníze ani na pohřeb

Schumacherova rodina se nyní rozhodla, že do aukce pošle hodinky, které dělaly závodníkovi radost. Aukce se uskuteční už 13. května v hotelu Four Seasons ve švýcarské Ženevě. Podle německého deníku Bild jsou nejcennějším kouskem unikátní Vagabondage I, které jsou vyrobené z platiny. Kus připomíná sedm mistrovských titulů, zadní strana hodinek je z osmnáctikarátového zlata. Schumacher dostal hodinky jako dárek k Vánocům v roce 2004.

Kolem milionu korun může prodávající očekávat také za ikonické Rolex, které nesou označení Daytona International Speedway in Florida. Připomínají totiž historii závodů NASCAR.

Zájem bude jistě také o Audemars Piguet Royal Oak z bílého zlata. Šlo o osobní dárek bývalého generálního ředitele Ferrari Jeana Todta, který Schumacher převzal na Vánoce 2003. Ciferník je obklopen šesti hvězdami a vévodí mu znak stáje Ferrari a Schumacherova červená závodní helma. Aukční dům Christie's odhaduje, že za osm kousků ze slavné sbírky může utržit více než 4 miliony dolarů, což je cca 100 milionů korun.

Zdroj: Bild, CNN

Video, které jste mohli minout: Voráček ukončil kariéru. Na led už nemůžu, smířil jsem se s tím, říká v exkluzivním rozhovoru

2024-04-24T09:16:16Z dg43tfdfdgfd