SMUTNý DEN NA SILNICíCH. MLADá MOTORKářKA NEPřEžILA NáRAZ, 13LETéHO SMETL řIDIč NA PřECHODU

Čerstvě plnoletá řidička neustála jízdu na motorce, když auto před ní v křižovatce přibržďovalo. „Vrazila do něj a následně do dodávky ve druhém směru. Zraněním na místě podlehla,“ přiblížil z místa nehody Martin Holek, reportér CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální loupež v Kopřivnici. Muže se šperky vyčmuchal pes, prodavačka popsala chvíle hrůzy

Nehoda se stala ve středu ve tři hodiny odpoledne na křižovatce u Hroubovic na Chrudimsku. „Mladá řidička jela ve směru na Skuteč od Podlažic, auto před ní přibrzdilo a ona do něj narazila. Ten náraz ji následně odmrštil na protijedoucí dodávku. Svědci se ženu pokusili oživovat. I přes poskytnutou první pomoc ale na místě zemřela,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Bližší okolnosti nehody vyšetřují policisté. Silnice byla několik hodin zcela uzavřena. Z možných příčin nehody zatím nelze vyloučit nepozornost, nepřizpůsobení jízdy, ani nedodržení bezpečné vzdálenosti.

Policisté hledají svědky

Více štěstí měl třináctiletý chlapec, kterého v Třebíči na vyznačeném přechodu srazil  řidič. Nehoda se stala zhruba tři hodiny po poledni v ulici Rafaelova, v prostoru křižovatky s místní komunikací Míčova. Chodce podle policie mohl ohrozit řidič osobního auta světlé barvy, který jel k ulici Brněnská, uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Po střetu neznámý řidič sice zastavil, ale po dohodě s nezletilým z místa odjel. Chlapce převezli záchranáři z domova do třebíčské nemocnice,

„Zjistili jsme, že by to měl být mladší muž v modrém saku s tmavými vlasy, asi 180 centimetrů vysoký, který hovořil česky," uvedla mluvčí.

Podle zjištění policie přijel po střetu k chodci muž v černém osobním autě se ženou ve věku okolo 40 let, kteří uvedli, že mají celou situaci nahranou na kameře. Policisté hledají také řidičku, která jela od ulice Brněnská a před přechodem zastavila.

2023-05-31T19:01:26Z dg43tfdfdgfd