SPOLEčNOST TESLA Má NA KRKU DALší MALéR. ZAMěSTNANCI TAJILI STížNOSTI NA NESPOLEHLIVOST AUT

Německý list Handelsblatt od svého důvěrného informátora získal tisíce interních souborů Tesly, některé obsahující interní směrnice jak řešit stížnosti zákazníků. Pracovníci firmy podle nich měli za úkol reklamace vyřizovat pouze ústní formou, nikoli písemně.

ČTÉTE TAKÉ: Saab starý 17 let vs. elektrická Tesla: Kdo dojel levněji a rychleji do Chorvatska?

Důmyslná konspirace

Ze získaných informací vyplývá, že vedení americké společnosti vyžadovalo, aby o reklamacích  nebyly zákazníkům zasílány žádné zprávy nebo informace v písemné formě, tedy především e-mailem.

Veškeré záznamy o stížnostech měly být podle Handelsblattu označeny slovy „Nekopírujte a nevkládejte tuto zprávu do e-mailu, textové zprávy ani hlasové schránky zákazníka.“

„Nikdy neposílali e-maily, všechno se vždy sdělovalo ústně," řekl německým novinám jeden kalifornský lékař. Problém s autem nahlásil v roce 2021, když tvrdil, že jeho Tesla sama od sebe zrychlila a narazila do betonových sloupků u silnice.

Tesla hrozí žalobou

Stížnosti z let 2015 až 2022 se z velké části týkaly incidentů, které se odehrály ve Spojených státech, ale některé se dotkly i Evropy a Asie.

Tesla na obvinění deníku reagovala výzvou k odstranění ukradených dat a výhrůžkami právními kroky vůči Handelsblattu a zaměstnanci společnosti, který je za únikem dat.

Připomeňme, že americké federální regulační orgány již roky vyšetřují problémy související se samořídícím softwarem Tesly a nehodami způsobenými jinými technickými závadami hlášenými ve Spojených státech.

Na začátku dubna zveřejnila agentura Reuters výsledky svého vyšetřování týkajícího se analýzy snímků a videí pořízených kamerami ve vozech Tesla. Zaměstnanci je sdíleli nejen v rámci firmy, ale často si našly cestu i do virtuálního prostoru. Pracovníci Tesly z videí dokonce vytvářeli tzv. memy. Nahrávky často obsahovaly záznamy nehod, intimní scény nebo nahotu.

2023-05-31T22:46:27Z dg43tfdfdgfd