TEST: NICEBOY ION HURRICANE H7 – LEHKý A OBRATNý BEZDRáTOVý VYSAVAč PRO RYCHLý úKLID

Tyčové bateriové vysavače si lidé pořizují hlavně do role druhého až třetího domácího vysavače. Přes všechny výhody snadno přenosného zařízení, které se dobře dostane i do hůře přístupných míst, plnohodnotný drátový vysavač z hlediska kvality vysávání nenahradí.

Výhody bateriového tyčového vysavače oceníme hlavně při pravidelném každodenním lehkém úklidu, ale ten v řadě domácností zastanou samočinné robotické vysavače. Jakmile ale občas potřebujete rychle vysát nepořádek pod kuchyňskou linkou nebo vyluxovat schody či automobil, je tyčový bezdrátový vysavač ideální.

Výbava

Niceboy ION Hurricane H7 je lehký tyčový bezdrátový vysavač s vyměnitelnou baterií, 0,6litrovou odpadní nádobkou s HEPA filtrem a velmi dobrou výbavou. Hlavní tyč má uprostřed kloub, který usnadňuje vysávání pod nábytkem, součástí dodávky jsou dvě hlavice s otočnými kartáči (jedná se šířkou 25 cm na koberce, druhá se šířkou 14 cm na sedačky), dále je v balení ohebná hubice, štěrbinový nástavec, tzv. 2v1 kartáč na čištění záclon nebo rohů a držák pro uchycení vysavače na zeď. Výrobce k vysavači dodává jednu 2 200mAh výměnnou baterii s čtyřdiodovou indikací stavu nabití a odpovídající napájecí adaptér. Náhradní baterie se pak dá dokoupit za cca 1 300 Kč.

Baterie se snadno zasouvá do spodní části vysavačové rukojeti, ta obsahuje i dvě tlačítka, která slouží jako vypínač a přepínání mezi normálním a maximálním výkonem. V přední části je 0,6litrová odpadní nádobka s HEPA filtrem, kterou lze otevřít stisknutím jediného tlačítka. Filtr lze snadno vyjmout a vyprat. Oceňujeme snadné vysypávání prachu, se kterým uživatel nemusí při troše opatrnosti přijít do kontaktu.

Výdrž na baterii a dobíjení

Během testu vydržela baterie vysavače v režimu maximálního výkonu s elektricky otáčeným kartáčem hlavice pracovat 12 minut a 45 vteřin, v běžném režimu pak 38 minut, plné nabití akumulátoru nám zabralo tři hodiny a 35 minut, za prvních 30 minut se ale dobije na 15 minut provozu v normálním režimu.

Účinnost vysávání

Účinnost vysávání je na pevném povrchu (parkety, dlažba) dobrá, tedy alespoň co se prachových částic týče. Drobky nebo rozsypanou mouku u kuchyňské linky zvládá perfektně, ale větší předměty, jako airsoftové kuličky, kousky lega ale i opadané květinové listy vysavač s hlavním kartáčem nepojme. Výkon na koberci je o poznání lepší, pohyb po koberci s hustým a nízkým vlasem je snadno ovladatelný a díky otočnému kartáči vysavač z koberce dostane i usazený prach. Velký sací nástavec je osazen LED lampami, díky nimž je lépe vidět pod nábytek.

Menší sací nástavec s rovněž elektricky otočným kartáčem je určený hlavně na pohovky a sedačky, dá se použít i na matrace nebo autosedačky. V autě se využije i dlouhý šterbinový nástavec.

Při maximální výkonu se účinnost sání na na kobercích pohybuje okolo 85 procent, při běžném výkonu okolo 60 procent. Na pevném povrchu jsme v testu zaznamenali účinnost okolo 40 procent na normální výkon a 70 procent na maximální výkon, což jsou pro pravidelný úklid naprosto dostatečné výsledky.

Hlučnost a ovládání

Hlučnost při práci na koberci se pohybuje na úrovni 75 dB (26,5 sonu) v normálním režimu a 78 dB (32 sonů) v režimu maximálního výkonu. Ovládání je snadné, díky nízké hmotnosti mohou s vysavačem pracovat  i děti. Pochválit musíme i systém zapojování hadic a tyčí, které nelze propojit špatně.  Niceboy ION Hurricane H7 lze bez problémů sestavit i rozložit. Nádobu na prach lze také snadno vyjmout a vyprázdnit.

2024-05-02T07:38:20Z dg43tfdfdgfd