ZEMřELA „DUšE“ POřADU TOP GEAR. BETTSA JSTE NEVIDěLI, ALE URčITě HO SLYšELI, TRUCHLí CLARKSON

Ve věku 80 let zemřel ve čtvrtek hudebník Dickey Betts. Kytarista a zpěvák, který se zásadní měrou podílel na podobě motoristické televizní show Top Gear – složil úvodní skladbu pořadu nazvanou Jessica. Svou soustrast na sociálních sítích vyjádřil i bývalý moderátor Jeremy Clarkson. Informoval o tom web The Mirror.

Kytarista a zpěvák Dickey Betts stojí za skladbou Jessica z roku 1973, která byla použita jako úvodní melodie k pořadu Top Gear britské stanice BBC Zprávu o jeho smrti zveřejnil web web The Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Hudební svět v slzách. Zemřela hvězda pěvecké soutěže a držitelka ceny Grammy, bylo jí 47 let

„Dickey Betts zemřel. Pravděpodobně jste o něm neslyšeli, ale napsal píseň s názvem Jessica. A tu jste určitě slyšeli,“ zavzpomínal na hudebníka bývalý moderátor Jeremy Clarkson na sociální síti X. Skladba byla použita v úvodních titulcích od první epizody a pak znovu od znovuspuštění show v roce 2002. Melodii přitom původně Betts napsal pro svou dceru.

Betts více než rok bojoval s rakovinou a trpěl chronickou obstrukční plicní nemocí. „Legendární interpret a skladatel zemřel ve svém domě na Floridě obklopen svou rodinou,“ popsali jeho blízcí pro Rolling Stone. „Dickey byl větší než život a jeho ztrátu pocítí po celém světě,“ doplnili.

Betts je autorem největšího hitu kapely Ramblin' Man. V roce 1995 byla skupina The Allman Brothers Band uvedena do Rokenrolové síně slávy a v roce 2012 získala cenu Grammy za celoživotní dílo. Betts skupinu nadobro opustil v roce 2000 a hrál také sólově a s vlastní skupinou Great Southern, v níž působil i jeho syn, kytarista Duane Betts.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřel herec se španělskými kořeny Josef Laufer. Život mu zkrátil banální zákrok

2024-04-21T15:59:07Z dg43tfdfdgfd