O VíKENDU VYPUKNE PRAGUE BIKE FEST. PřIJďTE NA SHOW, PřEDNášKY, OMRKNOUT TECHNIKU NEBO SE SVéZT NA ELEKTROKOLE

Přemýšlíte, co s víkendem? Jestli máte rádi cyklistiku v jakékoliv formě, zvažte Prague Bike Fest (www.praguebikefest.cz). Je to teprve druhý ročník,...

Přemýšlíte, co s víkendem? Jestli máte rádi cyklistiku v jakékoliv formě, zvažte Prague Bike Fest (www.praguebikefest.cz). Je to teprve druhý ročník, ale už tak jde o největší český cyklistický festival. Těšit se můžete na adrenalinové show, exhibice, workshopy, organizované vyjížďky se známými sportovci, testování kol, ale i večerní doprovodný program, pro děti bude připravený nový testovací okruh pod vedením zkušených instruktorů.

Chybět nebudou firmy, které předvedou ty nejzajímavější současné cyklistické technologie. Pokud stále jen čtete a od známých slyšíte o tom, jaká je jízda na elektrokole, o víkendu dostanete příležitost. Pod patronací společnosti Bosch proběhnou zážitkové jízdě po městě. „Prague Bike Fest je skvělá příležitost, jak spojit zábavu s důležitými informacemi o tom, jak se bezpečně pohybovat v silničním provozu. BESIP se jako partner festivalu letos zaměří především na elektrokola, která jsou rostoucím fenoménem. Nezapomeneme ale ani na děti, které mohou od 10 let sami na kole na silnice, a právě na kole tak vlastně sbírají svoje první řidičské zkušenosti,“ říká vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Už v úvodu jsem adrenalin… Hlavní hvězdou bude Teo Kováč, 8 metrů vysoká rozjezdová věž, 3 metry vysoký odraz a 6 metrů dlouhý skok. Přidají se i další top jezdci z ČR a Slovenska. Klidnější povahy si přijdou na své také v Bike Forum Stage, kde budou probíhat cestovatelské přednášky, rozhovory nebo třeba diskuse na téma bezpečnosti a elektromobility.

Prague Bike Fest

  • Kdy: v sobotu 27. a neděli 28. dubna 2024 od 10 do 19 hodin, v neděli do 18:00
  • Kde: Výstaviště Praha (Bubeneč/Holešovice), Bruselská cesta a Open air (vchod ze Stromovky u Maroldova panorámatu)
  • Vstupné: 100 až 580 Kč, Goout.net

Přečtěte si také:

2024-04-26T16:46:29Z dg43tfdfdgfd